18:30

Emmaboda IS

Referat: Tingsryd United FC - Emmaboda IS

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Onsdag 22juni mötte vi Tufc i Väckelsång. En på förhand tuff bortamatch då Tingsryd stått upp bra mot " tyngre" motstånd. vi tar tag i matchen direkt och har fint passningsspel och skapar lägen både med skott /inspel och vi väntar väl egentligen på när vårt första mål ska komma. Givetvis så skapar Tufc också sina lägen men det är mest skott som Lina har bra koll på samt att vi ligger rätt och kan bryta deras försök ofta. Vi har klart mest boll och i 35 minuten så drar Mirre till med ett skott som tar i stolpen samtidigt håller sig Alma framme och trycker in 0-1 på returen, bra och rättvist. Sista 10 i första så blir det ett böljande spel åt båda hållen där halvchanser skapas . Jämn första där vi äger boll och skapar några fler chanser än motståndet. Andra börjar precis som första med gasen i botten och 0-2 är inte långt borta på Linneas inlägg på bortre där Shaida har löpt in perfekt.vi har bra kontroll nu och får en straff med oss som vi tyvärr missar. Det känns ändå lugnt då vi har ett bra spelövertag just där och då i matchen. Givetvis mitt i detta så snor Tufc bollen och gör som man ska göra,, ta vara på motståndets bolltapp och kontra .1-1 kommer i 58 minuten på ett ribba in skott. Nu börjar vi bli lite stressade och gör det svårt för oss då passningar övergår till att hålla i bollen och göra saker på egen hand fast alternativ finnes . Det ser ut som att vi måste göra nästa mål snabbt och komma i ledning igen och hur vi tar oss till deras planhalva spelar ingen roll. Istället för tålamodet är vi omständiga och som ett brev på posten så snor Tufc bollen på deras planhalva och kontrar till sig en straff. 2-1 i 66 min. Nu blir det stirrigt värre i några minuter och 3-1 är inte långt borta men Era lyckas precis nicka bort bollen på mållinjen. Därefter händer något och alla blir mer fokuserade / hittar tålamod /passningar samt börjar spela enkelt igen. Belöningen kommer nästan omgående i min 74 genom Mirres helt oannonserade skott. Nu går vi även för trean med fortsatt bra och enkelt spel men det slutar oavgjort. Vi tar oss i kragen och får med oss en pinne och det är vi nöjda med i det utsatta läget vi hamnade i .En jämn match där vi skapar flest chanser är väl sammanfattningen . Alla får som vanligt godkänt för jobbet på plan och sista 20 visar vi att vi kan hitta tillbaks till det enkla men effektiva sättet att skapa chanser+ i kanten denna match Lina ,Era,Ronja .